Schrijfwaren

Lamy is een familiebedrijf dat opgericht is in 1930 door C. Josef Lamy in Heidelberg. Het LAMY merk bestaat sinds 1952 en heeft zijn innovatieve handelsmerk reeds in het eerste jaar laten zien met de novel LAMY 27 vulpen. Met een jaarlijkse productie van meer dan 6 miljoen schrijfwaren en een omzet van meer dan € 50 miljoen is Lamy niet alleen marktleider in Duitsland maar is het tevens ook 1 van de beste Duitse design producten wereldwijd.

Graf von Faber-Castell is een lijn van luxe schrijfwaren van het Duitse bedrijf Faber-Castell. Graf von Faber-Castell is opgericht door de achterkleinzoon van de oprichter, Baron Lothar von Faber. Geïnspireerd door de schrijfwaren van zijn voorouders en gebruikmakend van moderne technologie kreeg dit idee vorm als de Graf von Faber-Castell collectie. Tijdloos design gemaakt van exclusieve materialen in de vorm van vulpennen, balpennen, vulpotloden, rollerballs en uitmuntende inkt.

In 1996 vierde het merk Cross zijn 150ste verjaardag. Stichter van het huis was Alonzo Townsend Cross, die de geest van traditie en vernieuwing van de Amerikaanse oostkust incarneerde. Hoewel de familiedynastie het merk in de loop der jaren een aanzienlijke bekendheid wist mee te geven, was het Ellery Cross die in 1946 zijn slag thuishaalde met de lancering van de collectie “Century”. Het succes van Cross wordt hier, tot op de dag van vandaag, mee vereenzelvigd. De elegante lijn geldt als referentie in de wereld van de schrijfwaren, waar iedereen haar “klassieke schoonheid” erkent als genre voorbeeld.

Caran d’Ache is een Zwitserse producent van hoogwaardige schrijfinstrumenten (zoals potloden en pennen), kunstbenodigdheden en -accessoires. In 1915 kocht Arnold Schweitzer de potlodenfabriek “Ecridor” in het hartje van Genève op. Negen jaar later, in 1924 werd Caran d’Ache officieel opgericht. Arnold Schweitzer noemde zijn bedrijf Caran d’Ache, het pseudoniem van een destijds bekende Franse satirische politieke tekenaar uit Rusland. Karandasi betekent in het Russisch Potlood. Alle schrijfinstrumenten worden vervaardigd in Zwitserland.

Parker is al meer dan 120 jaar een toonaangevend bedrijf van de beste pennen ter wereld. Deze pennen laten u ook nooit in de steek. Dit heeft ertoe geleid dat Parker pennen een stijlicoon zijn geworden. Er zijn u reeds velen voor gegaan met het gebruiken van een Parker pen. Vele historische handtekeningen zijn gezet met Parker pennen.

De opmerkelijke geschiedenis van Waterman wordt gekenmerkt door een onophoudelijke zoektocht, naar een verbintenis tussen innovatie, design en perfectie. Met de samenhang van prestigieuze materialen, kleuren en een kenmerkende levendige persoonlijke stijl, gaat Waterman door met het creëren van enkele van ‘s werelds meest elegante en inventieve schrijfinstrumenten.

Bij Sheaffer Pen & Art Supply Co. zijn we trots om de traditie van innovatie en kwaliteitsvakmanschap voort te zetten die onze oprichter en originele creatieve geest, Walter A. Sheaffer, al in 1913 voor ogen had. Beginnend als een achterkamerzaak met slechts zeven werknemers, we zijn door de jaren heen uitgegroeid tot een topontwerper en -fabrikant van schrijfinstrumenten en creatieve gereedschappen. Ons in Amerika gekweekte bedrijf is een wereldwijde spil in de sector van het schrijven van fijne schrijfwaren en blijft de lat boven onze concurrentie met producten die nieuwsgierigheid opwekken en creativiteit inspireren. Onze medewerkers komen elke dag naar huis met dezelfde passie voor uitmuntendheid en streven ernaar dat Walter A. Sheaffer en zijn familie meer dan 100 jaar geleden pionierden.

In 1918 werden in Japan de eerste Pilot pennen gemaakt. Het land was toen erg beïnvloed door Engeland en liet zich Europees inspireren. Ryosuke Namiki, Ingenieur en Professor aan de Economische Maritieme hogeschool van Tokyo raakte bezeten door de ingenieuze systemen van zijn vulpennen. Zijn tijdgenoten noemden dit “het penseel van 10 000 jaar” dankzij de inkt die kan blijven vloeien. Ryosuke Namiki bleef echter overtuigd van hun onvolmaaktheden. Dankzij industriële hulp maakte hij een prototype van zeer goede kwaliteit. Samenwerkend met Masao Wada, sticht hij de Namaki Manufacturing Company en begint met de productie van vulpennen. Als hommage aan de zee, een gemeenschappelijke passie, noemen de twee heren hun merk Pilot. In 1938 verandert de naam in Pilot Pen Co Ltd, en in 1989 Pilot Corporation, een moderne benaming die perfect bij de creativiteit, innovatie en design van Pilot past.

Ongewone materialen en enkelvoudig design. De hoogwaardige schrijfinstrumenten vinden bewonderaars onder kennissen en soortgelijke occasionele gebruikers. Het is bijna altijd liefde op het eerste gezicht – of na de eerste pennentrek. Fascinatie en passie, veel meer dan de som van de twee. Verfijnd vervaardigd in meer dan 300 stappen zijn deze schrijfinstrumenten een toonbeeld van toewijding, precisie en perfectie. Ontworpen om te inspireren.

Lederwaren

Maverick is al jaren een vertrouwd merk in de portefeuilles en andere kleine lederwaren. Ook Maverick is een Belgisch merk dat staat voor kwaliteit, maar aan betaalbare prijzen. Sinds enkele jaren verjongt het merk zijn collecties aan een erg snel tempo. Zo vind je niet alleen meer de klassiekere collecties, maar ook stoere collecties in ‘used’ leder.

Hidesign kan rekenen op drie designteams met thuisbasis in Italie, Engeland en Indie. In 2004 werd hoofddesigner Alberto Ciaschini aangesteld, die al zijn sporen verdiende als hoofddesigner bij Armani. Hidesign stelt jaarlijks twee collecties voor met luxueuze uitvoeringen die toch betrouwbaar zijn. Het merk gaat prat op een eerlijke prijs-kwaliteitsverhouding. Naast de seizoenscollecties is er ook de succesvolle permanente collectie met tijdloze stukken die soms al meer dan dertig jaar scoren.

Plevier is een premium merk dat sinds 1988 staat voor kwaliteit, authenticiteit en vernieuwing. Onze zakelijke, leren tassen zijn handgemaakt en worden in Nederland ontworpen. De hoge kwaliteit leer wordt met de grootste zorg uitgezocht en verwerkt. Hierdoor heeft iedere leren laptoptas of sleeve een eigen identiteit. De duurzaamheid van de Plevier businesstas zorgt voor jarenlang plezier en de tas zal door de tijd heen alleen maar mooier worden.